Потписани Меморандум о разумијевању за успоставу Фонда за реформу јавне управе и Заједничка платформа о принципима и начину провођења Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе.

Премијери Босне и Херцеговине, Федерације БиХ, Републике Српске, градоначелник Брчко дистрикта, министар финансија БиХ, амбасадори земаља донатора Велике Британије, Холандије и Шведске, те шеф делегације Европске комисије у БиХ потписали су 12. јула у Сарајеву Меморандум о успостави Фонда за реформу јавне управе.

"Надам се да ћемо постићи циљ да имамо модерну, транспарентну и трошковно ефикасну јавну управу која ће бити стуб реформи на нашем путу ка евроатланским интеграцијама"

Овим су испуњени и формални предуслови за улагање 4,5 милиона евра донаторских средстава у Фонд из којег ће бити финансирани пројекти с циљем реализације мјера Акционог Плана 1 Стратегије реформе јавне управе.

Шеф делегације Европске комисије у БиХ, Димитрис Куркулас нагласио је да ће Фондом управљати Канцеларија координатора за реформу јавне управе, истичући уједно и видљив напредак у овој реформи остварен од маја 2007, када је за координатора именована Невенка Савић.

Премијери и градоначелник Брчко дистрикта потписали су и Заједничку платформу о принципима и начину провођења Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе, која осигурава политичке и оперативне услове за провођење ове реформе.

"Надам се да ћемо постићи циљ да имамо модерну, транспарентну и трошковно ефикасну јавну управу која ће бити стуб реформи на нашем путу ка евроатланским интеграцијама", оцијенио је предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић након потписивања докумената.