Okrugli sto o programskom budžetiranju održan je u Sarajevu u od 16. do 18. septembra u organizaciji Projekta „Jačanje upravljanja javnim finansijama“.

Cilj ovog okupljanja bila je razmjena informacija između pomoćnika ministara za budžet na svim nivoima vlasti i njihovih kolega iz drugih zemalja kako bi svi zajedno razmotrili i definisali naredne korake u implementaciji programskog budžetiranja na svim nivoima vlasti.

Očekivani rezultat programskog budžetiranja su jasno definisane faze i načini implementacije programskog budžetiranja u BiH, pojedinačno na svim nivoima vlasti. Kako krajnji rezultat trebalo bi sačini mapu puta za uvođenje programskog budžetiranja u BiH na svim nivoima vlasti.

Okruglom stolu prisustvovali su Nadzornog tima iz oblasti Javnih finansija, te ostali predstavnici ministarstava finansija sa svih upravnih nivoa, Josef Poeschl rukovodilac projektnog tima, Azra Branković predstavnik Ureda koordinatora za reformu javne uprave, te strani eksperti za budžetiranje koji su istakli neophodnost informatičke podrške novoj metodologiji programskog budžetiranja.

Članovi Nadzornog tima iz oblasti Javnih finansija su se složili da je neophodno nadograditi postojeći sistem za upravljanje budžetom, BMIS, koji je implementirao Ured koordinatora na sva četiri upravna nivoa u januaru 2014. godine i koji se od tada uspješno koristi za planiranje budžeta,  u svrhu podrške novoj metodologiji programskog budžetiranja.