Centar za poslovnu edukaciju postao je ovlašteni regionalni TOEFL testni centar. TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je najpoznatiji svjetski certifikat za poznavanje engleskog jezika, potreban za upis na studije u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija. Široko je prihvaćen i na evropskim institucijama visokog obrazovanja. Zaključivanjem ugovora sa kompanijom "Prometric", globalnim test provajderom, Centar za poslovnu edukaciju postao je dio svjetske mreže koja obuhvata 7500 lokacija, u 160 zemalja, navodi se u saopćenju.

Testiranje će se obavljati u prostorijama Centra u Tuzli i Sarajevu, gdje se organizuje i pripremna nastava za polaganje TOEFL testa, kako bi kandidati ostvarili što bolje rezultate, a obuhvata preko 200 vježbi, audio materijal i kompletan pregled gramatike. Više detalja o načinu prijave kao i terminima testiranja možete pronaći na www.cpe.ba i www. toefl.org.

U ljetnjem periodu Centar je za svoje klijente pripremio i posebnu, ljetnju ponudu: kurseve informatike i engleskog jezika za djecu i tinejdžere, intenzivne, pojedinačne kurseve za programe iz paketa Microsoft Office (Word, Excell, Power Point, Access), a sve to uz ljetnji popust od 20%.