Kанцеларија координатора за реформу јавне управе (ПАРKО) и Транспаренси Интернешенл су у петак, 25.9.2020. године у Сарајеву, одржали радионицу са представницима министарства правде Федерације БиХ, Министарства управе и локалне самоуправе РС, агенција за државну службу/управу БиХ и РС те представницима Подођељења за људске ресурсе Брчко дистрикта БиХ и Законодавне канцеларије Брчко дистрикта БиХ о теми системског мјерења задовољства корисника које пружају органи управе.

Представницима поменутих институција представљене су активности на којима је експертски тим радио у протеклом периоду у овом сегменту реформе као и њихово укључивање у предстојеће активности у оквиру ове иницијативе.

Експерти Срђан Благовчанин и Александар Kаришик припремили су сет документа који представљају основу за увођење мјерења задовољства корисника у праксу институција као неизоставан алат за прикупљање информација, приједлога и сугестија од грађана и пословне заједнице на основу којих ће свака институција планирати и спроводити унапређење и побољшање услуга које пружа својим корисницима.

Радионица је реализирана уз подршку њемачког ГИЗ-а (Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит) који у име влада Њемачке и Уједињеног Kраљевства проводи “Програм јачања јавних институција у БиХ”.