Округли сто o програмском буџетирању одржан је у Сарајеву у од 16. до 18. септембра у организацији Пројекта „Јачање управљања јавним финансијама“.

Циљ овог окупљања била је размјена информација између помоћника министара за буџет на свим нивоима власти и њихових колега из других земаља како би сви заједно размотрили и дефинисали наредне кораке у имплементацији програмског буџетирања на свим нивоима власти.

Очекивани резултат програмског буџетирања су јасно дефинисане фазе и начини имплементације програмског буџетирања у БиХ, појединачно на свим нивоима власти. Како крајњи резултат требало би сачини мапу пута за увођење програмског буџетирања у БиХ на свим нивоима власти.

Округлом столу присуствовали су Надзорног тима из области Јавних финансија, те остали представници министарстава финансија са свих управних нивоа, Јосеф Поесцхл руководилац пројектног тима, Азра Бранковић представник Kancelarije координатора за реформу јавне управе, те страни експерти за буџетирање који су истакли неопходност информатичке подршке новој методологији програмског буџетирања.

Чланови Надзорног тима из области Јавних финансија су се сложили да је неопходно надоградити постојећи систем за управљање буџетом, БМИС, који је имплементирала Канцеларија координатора на сва четири управна нивоа у јануару 2014. године и који се од тада успјешно користи за планирање буџета, у сврху подршке новој методологији програмског буџетирања.