У понедјељак 14. маја бит ће одржан први састанак Савјетодавног одбора Програма "Јачање јавних институција у БиХ" између Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ (ПАРЦО) и организације Деутцхе Геселлсцхафт фур Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ). Састанак ће бити одржан у хотелу Бристол у Сарајеву, с почетком у 10 сати.  

 

Програм Канцеларије координатора за РЈУ и ГИЗ-а "Јачање јавних институција у БиХ" усмјерен је на јачање одабраних институција у БиХ и побољшање квалитета њихових услуга у складу са захтјевима цијеле државе. Како би ови циљеви били постигнути, посебно у сегменту олакшавања сарадње и укључивања свих релевантних партнера у одрживо и дугорочно оријентиране активности Програма, успоставља се овај Одбор.  

 

За прву сједницу Савјетодавног одбора, којим ће предсједавати државна координаторица за РЈУ Семиха Боровац, предложен је слиједећи дневни ред:  

1. Расправа и усвајање смјерница за рад Савјетодавног одбора;

2. Презентација и расправа о стратегији Програма јачања јавних институција и преглед напретка имплементације у институцијама које су укључене у Програм;  

3. Расправа и усвајање приједлога везано за укључење даљих институција у Програм;  

4. Остало.