Семиха Боровац, координаторица за реформу јавне управе у БиХ добитница је плакете за нај-Европљанку 2011. године коју додијељује Европски покрет у БиХ за доприносе у процесу ЕУ интеграција и побољшање имиџа Босне и Херцеговине у међународним релацијама.

Гђи Боровац награду је уручила Невенка Савић, директорица Дирекције за европске интеграције у БиХ, иначе прошлогодишња добитница ове плакете и то на свечаној академији под називом ''Пет до дванаест – вријеме је за Европу'' одржаној јучер на Јахорини, а коју је организирао Европски покрет у БиХ.

„БиХ заиста има велики број жена које заслужују ово признање, а то су жене чија су срца испуњена толеранцијом, суживотом и љубави једних према другима. Жене сигурно покрећу много тога у БиХ, а нарочито се залажу за европске вриједности. Зато ово признање које долази из руку Невенке Савић, а чију сам позицију случајношћу и наслиједила, сигурно ће значити даљи подстрек у мом раду на једном значајном и кључном процесу у БиХ, а то је реформа јавне управе у БиХ”, истакла је Боровац. Она је додала да реформа јавне управе треба увести европске стандарде и вриједности на просторе наше земље, како би БиХ била што ближа ЕУ.

„Грађани БиХ то и заслужују”, поручила је Боровац. Координаторица за реформу јавне управе у БиХ захвалила се Европском покрету у БиХ не само за награду нај-Европљанке, него и за њихову истрајност у промоцији идеја и духа европског уједињења, као и за стварање климе за брже прикључење земље Европској унији.

Титула европског града Босне и Херцеговине у 2011. години припала је Палама, док је плакета нај-Европљанина додјељена Синиши Мацану, директору Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ. 

Признања су додијељена и другим истакнутим субјектима који су својим радом допринијели афирмисању европских вриједности у Босни и Херцеговини, међу којима је и СенсСервис као најбољи европски медијски сервис.Иначе, Европски покрет у БиХ, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције (ДЕИ) и партнерима у оквиру пројекта Делегације Европске уније у БиХ и општине Пале, под генералним покровитељством Предсједништва БиХ на овај начин обиљежио је Дан Европе у БиХ (9. мај). 

Поводом обиљежавања Дана Европе у хотелу ''Бистрица'' промовисан је пројекат изградње гондоле Пале-Јахорина, који је Европски покрет у БиХ прогласио европско-еколошким пројектом године на овом подручју.

Као и сваке године, јубилеј је обиљежен низом манифестација, а осим свечане академије одржане су и друге образовне, културне и спортске манифестације.Свечаној академији присуствовао је велики број званица из јавног живота, те бројни представници медија.