Шта доноси нова Стратегија за реформу јавне управе за грађане и грађанке Босне и Херцеговине, те како је могуће ојачати сарадњу невладиног сектора и институција задужених за проведбу саме Стратегије, биле су неке од кључних тема онлине састанка о теми: “Испуњавање политичких критеријума на путу ка ЕУ”.

Онлине састанак организирало је Удружење грађана Зашто не.

Стара Стратегија за реформу јавне управе донесена је још 2006. године и потребно је промијенити и прилагодити данашњем времену.

На онлине округлом столу било је ријечи и о новом Стратешком оквиру за реформу јавне управе 2018 – 2022, које су потешкоће и изазови у његовој имплементацији, те како ће се на крају све то одразити на грађане и грађанке БиХ.

На онлине округлом столу говорили су Вилдан Хаџихасановић (Министарство правде БиХ), Ведрана Фалаџић (Kанцеларија координатора за реформу јавне управе у БиХ), Абдулах Суљић (Kанцеларија координатора за реформу јавне управе Брчко Дистрикта), Аднан Дугалић (Kанцеларија координатора за реформу јавне управе Брчко Дистрикта) и Угљеша Вуковић (Транспаренси интернешнел БиХ).

Модератор је била Данира Kаровић (Удружење грађана Зашто не)

Панел дискусију о реформи јавне управе можете погледати од 1:13:15: