У просторијама Агенције за државну службу БиХ у понедјељак (23.12.2019.године) одржана је редовна сједница Надзорног тима за реформску област Управљање људским потенцијалима.

Сједница је одржана уз присуство представника имплементатора пројекта „Унапређење информационог система у Агенцији за државну службу Федерације БиХ, Агенцији за државну управу Републике Српске и Подођељењу за људске ресурсе Брчко дистрикта БиХ“, који је завршен 14.12.2019. године.

Уз информације о стању у овој реформској области и текућим пројектима, дискусија се водила и о будућим потенцијалним активностима и проблемима у овој реформској области.

У ту сврху сједници су присуствовали и представници њемачког друштва за међународну сарадњу ГИЗ, који у БиХ имплементира Програм јачања јавних институција, који су извјестили чланове Надзорног тима да у имплементацији Програма од јуна 2019. године у сарадњи са ГИЗ-ом учествује и Влада Уједињеног Краљевства. Представници ГИЗ-а су извјестили о актуелним пројектима и активностима, али и о активностима које се имају радити у наредном периоду.

Након излагања, разговарало се расправљало се о текућим питањима. Уз то изнесен је и план наредних активности.