Доц.др Драган Ћузулан координатор за реформу јавне управе и проф.др Незир Крчало, декан Факултета за јавну управу данас су у Сарајеву потписали споразум о сарадњи.

Уважавајући битност сарадње институција јавне управе и академске заједнице у сличним областима рада, овим споразумом обје стране изразиле су спремност на заједничко дјеловање у циљу олакшавања и унапређења процеса реформе јавне управе у Босни и Херцеговини, као и подизања квалитета образовања стручних кадрова у складу са потребама јавне управе.

„Канцеларија координатора за реформу јавне управе и на овај начин је отворила врата академској заједници како бисмо у будућности кроз заједничко дјеловање, размјену искустава и конкретне активности реформу јавне управе вратили у академски дискурс“, изјавио је Ћузулан.

Споразумом су дефинисана подручја сарадње, а она се између осталог односе на: партнерски однос кроз судјеловање у образовним, стручним и научним пројектима, укључивање наставног особља и стручних сарадника Факултета за јавну управу за потребе реализације одређених активности у склопу реформе јавне управе у БиХ које координира и води Канцеларија координатора, подршку наставним и стручним програмима, као и усмјеравање истраживања и анализа у склопу магистарских и докторских дисертација у складу са актуелним темама у процесу реформе јавне управе.

Потписујући овај споразум Канцеларија координатора за реформу јавне управе отворила је врата студентима Факултета за јавну управу за обављање студентске праксе.