У Сарајеву је данас, у организацији Канцеларије координатора за реформу јавне управе, а уз подршку Програма јачања јавних институција који по налогу Савезне Владе СР Њемачке имплементира њемачки GIZ, одржан донаторски координацијски састанак у Сектору за реформу јавне управе.
У уводном обраћању координатор за реформу јавне управе Драган Ћузулан се захвалио донаторима што су у протеклом периоду подржавали процес реформе јавне управе и истакао значај њихове улоге у самом процесу. Поред тога координатор је нагласио да је неопходно да Влада РС усвоји стратешки оквир РЈУ, као услов за израду акционог плана РЈУ. Присутнима се обратио и нови Координатор за РЈУ Федерације БиХ Енвер Ишерић који се придружио позиву влади РС да усвоји стратешки оквир РЈУ, те у том контексту истакао важност политичке подршке реформи јавне управе као најприоритетнијој од свих реформи које треба да буду проведене.
У наставку састанка присутним представницима донатора представљене су активности између два састанка: осигурање експертске подршке за израду Акционог плана (Sigma, ReSPA, GIZ), осигурање EC (IPAII) подршке за развој PAR структуре, M&E система и др. a најављена је и презентација igma PAR Toolkit-a у јануару 2019. године. Гости су такође добили информације о основним карактеристикама Стратешког оквира за РЈУ у БиХ, досадашњим проведеним активностима као и наредним корацима у циљу израде акционог плана, те су се у оквиру интерактивне презентације могли детаљније информисати о мјерама по појединачним реформским областима.
Завршни дио састанка био је посвећен донаторској координацији у сектору РЈУ. Наглашена је важност координације донатора у смислу смањења трошкова кроз избјегавање дуплицирања, стварања синергије, усклађивања донаторских доприноса са стратегијама земље партнера, рада на заједничким пројектима, а све у циљу осигурања успјешне имплементације Стратешког оквира за РЈУ. Приказани су модалитети финансирања као и тренутно стање и кључни изазови (рјешење проблема у функционисању PAR фонда и усвајање PAR стратешког оквира и на нивоу РС). Такођер, донатори су кроз дискусију изнијели своје виђење подршке процесу реформе јавне управе.