Четврти састанак Државне радне групе за праћење реформе јавне управе у БиХ у оквиру WeBER пројекта одржаће се 29. новембра 2018. године у Сарајеву, у конгресном центру Терме Илиџа.

Повод за одржавање састанка јесте представљање националног PAR монитор извјештаја за БиХ 2017/2018. године, једног од главних резултата компаративног истраживања о праћењу реформе јавне управе у оквиру пројекта WeBER.

Уводничари овог догађаја бит ће Лејла Месиховић- Рамић, директорица Вањскополитичке иницијативе БХ и Ведрана Фалаџић, виша стручна сарадница за односе с јавношћу у Канцеларији координатора за реформу јавне управе.

Резултате истраживања представит ће истраживачица Вањскополитичке иницијативе БХ Анида Шабановић, а у дискусији ће учествовати: Неџиб Делић, шеф Оперативне јединице Канцеларије координатора за рефому јавне управе, Елвира Мујкић из PricewaterhauseCoopers, Давор Вулетић, предсједник Скупштине Вањскополитичке иницијативе БХ и Бојан Ковачевић из Агенције за развој предузећа Еда.

Догађај ће окупити представнике цивилног друштва, јавне управе, као и стручњаке из области реформе јавне управе.

Циљ WeBER пројекта је јачање капацитета организација цивилног друштва и медија на Западном Балкану за учешће у креирању и имплементацји реформе јавне управе. Организације цивилног друштва препознате су као значајни актери у креирању јавних политика на националном и регионалном нивоу због чега овај пројекат настоји да ојача њихове надзорне и консултантске способности.

Агенду можете преузети овдје, а сажетак извјештаја за БиХ 2017/2018. овдје