Први  састанак чланова заједничке радне групе за израду стратешког оквира за реформу јавне управе 2016-2020. бит ће одржан 10.10.2016 године у Теслићу (Бања Врућица, хотел Кардиал) са почетком у 12,00 часова.

Након што је и Савјет министара БиХ, на својој 75. сједници усвојио Одлуку о именовању представника институција Босне и Херцеговине у међуинституционалне радне структуре за израду стратешког оквира за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини 2016-2020. године, стекли су се услови за  одржавање састанака радних тијела у наредном периоду. Владе Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ су кроз своје акте раније донијеле одлуке о именовању  представника у рад ових међуинституционалних радних структура.

Предвиђено је да се на састанку, између осталог, размјене информације о предвиђеној динамици рада радних група, као и да се презентује пресјек стања/иницијалне анализе у реформским областима које су припремили чланови пројектног тима пројекта техничке помоћи „Подршка изради стратешког оквира реформе јавне управе“ Фонда за добро управљање (ГГФ) који финансира Амбасада Велике Британије. Подршку имплементацији активности на припреми новог стратешког оквира пружа и Влада СР Њемачке кроз Програма јачања јавних институција у БиХ који имплементира њемачки ГИЗ.