Завршна конференција пројекта „Модернизација система управљања људским потенцијалима у државној служби“ (ЕУХРМ пројект),  који финансира Европске уније, бит ће одржана у Сарајеву у згради Делегације Европске уније, улица Скендерија 3а, у петак, 22. јануара 2016. године са почетком у 13:00 часова.

На конференцији ће бити представљене имплементиране активности и постигнути резултати пројекта у оквиру четири пројектне компоненте као и будући потребни кораци у реформској области управљања људским потенцијалима у државној служби БиХ.

Конференцију ће отворити уводним обраћањем господин Мелвин Асин, шеф Одјела за сарадњу Делегације ЕУ у БиХ, након чега ће услиједити говори Јосипа Грубеше, министра правде БиХ, Мате Јозића, министра правде Федерације БиХ, Лејле Решић, министрице управе и локалне самоуправе РС, Томислава Стјепановића, шефа Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта БиХ, Драгана Ћузулана, државног координатора за реформу јавне управе у БиХ те експерата ЕУХРМ пројекта.

Пројекат је трајао двије године, а његови циљеви и активности усклађени су са Стратегијом реформе јавне управе у БиХ.

Изјаве за медије предвиђене су у периоду од 12:45-13:00 сати.