Тим техничке помоћи “Подршка координацији и имплементацији реформе јавне управе у БиХ“ у сарадњи са Канцеларијом  координатора за реформу јавне управе организирао је 23. 09. 2014. године у Бањој Луци и 26.09.2014. у Сарајеву једнодневне радионице „Реформа јавне управе: Пут напријед“.

Радионице су организиране за чланове и замјенике чланова надзорних тимова реформских области: Институционална комуникација, Управљање људским потенцијалима и Управни поступци и управне услуге, Јавне финансије, Развој капацитета за креирање политика и координацију, Унапређење квалитета и процедура израде и доношења прописа и Е-управа.

Циљ радионица био је представљање  концепта  будуће реформе и фазе имплементације реформе јавне управе из документа „РЈУ: Пут напријед“, укључујући основни преглед активности које ће требати провести у краткорочном, средњорочном и дугорочном периоду, да би се припремила и провела реформа у наредном периоду.

У документу „РЈУ: Пут напријед“ који су припремили експерти тима техничке помоћи у сарадњи са координаторима за реформу јавне управе на сва четири управна нивоа образложено је да би будуће интервенције у реформи јавне управе требале ићи у правцу испуњавања два специфична циља: првог, који се односи на унапређење опћих управних капацитета и другог, који је фокусиран на унапређење квалитета пружања услуга у конкретним областима јавних политика.