Чланови Надзорног тима за област Јавних финансија на састанку одржаном у сриједу 17. септембра у Сарајеву  разматрали су и усвојили пројектни приједлог и пројектни задатак за пројекат „Јавно приватно партнерство“. И приједлог и задатак кориговани су у складу са ставом Савјета министара БиХ, а који се односи на то да се пројекат имплементира на нивоу Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта, а не и на нивоу заједничких институција.

Циљ пројекта је успостава функционалних система јавног приватног партнерства (ЈПП) у БиХ у складу са европским законодавством, европским стандардима и најбољим европским праксама.   

Имплементацијом пројекта предвиђен је, између осталог, развој законодавстава у области јавно приватног партнерства, хармонизација већ постојећег законодавства која се односи на област јавно приватног партнерства у БиХ, обука и изградња капацитета релевантних институција за спровођење партнерства као и  обука приватног сектора о могућностима за пословање у оквиру ЈПП концепта, стварање повољног пословног окружења за пословне субјекте у оквиру ЈПП концепта, едукација шире јавности о предностима пруженим путем ефикасног ЈПП…

Присутни чланови Надзорног тима су предложили да се на листу пројеката из реформске области Јавне финансије додају пројектне идеје „Надоградња БМИС-а у сврху имплементације програмског буџета“ као заједнички пројекат и „Унапријеђење система извјештавања у оквиру федералних буџетских корисника“ као индивидуални пројекат за ниво Федерације БиХ. Због различитих ставова представника РС и ФБиХ по питању пројекта „Увођење информационог система управљања буџетом у цијелој БиХ“ присутни чланови Надзорног тима се нису изјашњавали по питању усвајања листе пројеката.

Састанку су присуствовали чланови НТ-а са свих управних нивоа осим са нивоа Брчко дистрикта БиХ.