www.spi.ba: Агенција за јавне набавке БиХ, уз техничку подршку Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ), а у оквиру Програма јачања јавних институција, креирала је и пустила у рад Регистар уговорних органа и понуђача у Босни и Херцеговини.

 

Регистар је од 1. фебруара доступан на веб-адреси www.registar.ajn.gov.ba  и пружа могућност бесплатне израде и објаве веб презентације свих привредних субјеката у БиХ – потенцијалних понуђача у поступцима јавних набавки, те интуитивног и функционалног представљања путем интернета свим потенцијалним купцима.

 

Регистар је развијен ради унапређења комуникације између учесника система јавних набавки и поједностављења приступа подацима о робама, услугама и радовима који су предмет јавних набавки.

 

Агенција за јавне набавке БиХ позвала је све компаније у Босни и Херцеговини да изврше регистрацију свог субјекта у овај систем и квалитетно представе своју организацију јавном сектору у БиХ.

 

Органи који врше набавке у складу са Законом о јавним набавкама БиХ моћи ће лакше идентификовати понуђаче и упознати се о производима и услугама које нуде, њиховом пословном способношћу и референцама, те контактирати понуђаче кориштењем информација у Регистру.

 

Овим ће се значајно повећати конкурентност и транспарентност у оним поступцима јавних набавки за које по закону није обавезна објава обавјештења о јавној набавци.