Вијеће министара БиХ, Влада Републике Српске, Влада Брчко дистрикта БиХ и Влада  Федерације БиХ морају брже проводити реформу јавне управе, односно реформисати своје секретаријате, један је од закључака сједнице Надзорног тима за област Развој капацитета за креирање политика и координацију одржане данас у Сарајеву, а којом је предсједавала Семиха Боровац, државна координаторица за реформу јавне управе у БиХ.

Активности које се тичу реформе јавне управе у овој области, попут усвајања сета докумената за успостављање нормативног оквира како би били ојачани секретаријари чекају на усвајање у владама на сва четири управна нивоа у БиХ.   

Овај тематски састанак, између осталог, посвећен је и анализи досадашње имплементације пројекта „Скица развоја централних органа влада у БиХ“. Циљ овог пројекта, који се завршава 20. јула ове године је реформа владиних генералних секретаријата. 

Пројекат је финансиран средствима Фонда за реформу јавне управе. Судионици састанка разговарали су и о проведби осталих мјера из Ревидираног акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе у БиХ из области Стратешко планирање, координација и израда политика.

Састанку су присуствовали  помоћник генералног секретара Вијећа министара БиХ Кармело Прленда, у име секретара Владе Брчко дистрикта БиХ Аднан Пашалић и Мара Кисић,  представник секретаријата Владе РС Крсто Грујић, секретар Владе ФБиХ Едита Калајџић, координаторица за реформу јавне управе ФБиХ Мирсада Јахић те експерти Едмунд Милетић, Маја Барић и  Стојанче Митовски.