У амфитеатру Правног факултета у Кисељаку у суботу 28. јануара одржан је научно-стручни скуп са интернационалним учешћем под називом "Аспекти реформе јавне управе у Босни и Херцеговини". Циљ Скупа био је приступ експерата из области управног права и других научних дисциплина свим проблемима реформе јавне управе у БиХ као једном од предуслова за чланство у Европској унији, као и указивање на искуства земаља у окружењу у овој области.

 

Учесници су овим Скупом покушали дати одговор на стање јавне управе у БиХ, те достигнути ниво процеса реформе јавне управе и присутност савремених тенденција у овој области, као и ефеката који се очекују након завршене реформе. Излагања су имали стручњаци са факултета из Ријеке, Скопља, Осијека, Новог Сада, Сарајева, Зенице, као и гости из државних институција Босне и Херцеговине.

 

Домаћини и организатори скупа, мр. сц. Ајла Шкрбић и проректор за међународну сарадњу на Универзитету у Травнику проф. др. Шабан Нурић, те декан Правног факултета у Кисељаку доц. др. Менсур Кустура и помоћник министра образовања СБК Зоран Матошевић поздравили су присутне, а након тога обратила се и Семиха Боровац, државна координаторица за реформу јавне управе у БиХ која је била задужена за уводно излагање.

 

 Боровац је говорила о процесу реформе јавне управе у БиХ, постигнутим резултатима, завршеним те пројектима који су у току, као и плановима за ову годину.

 

Након бројних излагања, али и дискусија између излагања, декан Правног факултета у Кисељаку је закључио да је скуп получио успјех, да су добијени одговори на многа питања у вези са реформом јавне управе у БиХ, те да су отворена многа нова питања.