Семиха Боровац, координаторица за реформу јавне управе БиХ, Јутта Зиннел, регионална директорица Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ) и Реинхард Лüке, руководитељ Програма јачања јавних институција потписат ће у четвртак (10.11.2011.) у 14 часова у згради Парламентарне скупштине БиХ Споразум о  имплементацији овог програма.  

Канцеларија координатора за реформу јавне управе је главни партнер њемачком ГИЗ-у који је по налогу Министарства за економску сарадњу и развој Савезне Републике Њемачке задужен за имплементацију Програма.

Један од основих циљева Програма јачања јавних институција је примјена механизама и инструмената за побољшање ефикасности и квалитета услуга у  јавним институцијама. Ефикасан, поуздан и транспарентан рад јавних институција је од одлучујућег значаја за легитимитет и даље европске интеграције Босне и Херцеговине.

Поред Уреда, који је истовремено и корисник техничке помоћи, у Програму су Централна банка, Агенција за јавне набавке БиХ, Агенција за статистике БиХ, Агенција за предшколско, основно и средње образовање, а током имплементације Програма ће бити уврштене и друге институције.

О Програму јачања јавних институција, али и о сарадњи босанско-херцеговачке и њемачке владе говорити ће:

  • Гђа. Семиха Боровац, координаторица за реформу јавне управе
  • Гђа. Јутта Зиннел, регионална директорица Њемачког друштва за међународну сарадњу
  • Гдин. Реинхард Лüке, руководитељ Програма јачања јавних институција