Конференција за медије поводом почетка имплементације пројекта “Обука државних службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима”  бит ће одржана у уторак, 29. марта 2011. године у 11.00 сати у просторијама Канцеларије координатора за реформу јавне управе.

Новинарима на конференцији за медије обратит ће се гђа. Семиха Боровац, државна координаторица за реформу јавне управе у БиХ, гдин. Амир Мулалић, тим лидер пројекта, гдин. Здравко Кујунџија, шеф Одсјека за обуку АДС БиХ и гђа. Менсура Бегановић, предсједница Асоцијације информатичара у БиХ.

Пројекат, финансиран из Фонда за реформу јавне управе, реализује се кроз два уговора додијељена конзорцију фирми CCED Сарајево, БХМ Зеница, ECDL ECT Бања Лука и Нет ПРО Брчко, те конзорцију фирми KING ICT i KING ICT Загреб.

Циљ пројекта је унаприједити знање државних службеника у органима државне управе/службе на нивоу институција БиХ, Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко Дистрикта БиХ за практичну примјену знања из области информационих технологија у свакодневном раду и повећати  општи степен  дигиталне писмености у јавној управи.

Пројекат предвиђа обуку за 1600 државних службеника према стандарду ECDL- „Европска рачунарска возачка дозвола“, гдје ће успјешним полазницима бити омогућено стицање међународно признатог церификата  информатичке  оспособљености, а који је признат у више од 140 земаља свијета.

Имплементација овог пројекта трајат ће 14 мјесеци.