Састанак IPA вишекорисничке секторске радне групе за јавну управу – Технички састанак за ReSPA компоненту „Квалитет јавних услуга“ (Quality of Public Services), у оквиру програмирања вишекорисничке IPA (MB MIPD 2011-2013), који је организирала Европска комисија – Генерална дирекција за проширење, одржана је у Даниловграду у просторијама Регионалне школе за јавну управу (ReSPA) 3. и 4. марта ове године.

Циљ састанка био је идентификација потреба у области квалитета у управи, за све земље учеснице састанка, а како би се креирао заједнички пројекат који ће имплеметирати ReSPA. Пројект ће бити финансиран из средстава вишекорисничке IPA-e.

Представници земља учесница састанка говорили су о квалитету у управи у земљама из којих долазе. Фокус већине учесника је био на аспекту управљања учинком за појединце (државне службенике), док су други аспекти квалитета (учинак организације, орјентираност на клијенте и добро управљање) слабије развијени у већини представљених случајева. Идентификована су и подручја која је у будућности потребно унаприједити, с циљем повећања квалитета у управи. Наредни састанак радне групе планиран је за 14. и 15. април 2011. године.

На овом састанку очекује се да учесници састанка разматрају приједлоге за израду заједничког пројекта. Састанку су, поред представница Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ гђе. Анете Раић и Емине Дервишевић – Звиздић, присуствовали и представници Албаније, Црне Горе, Хрватске, Косова, Македоније и Турске.