Представници највећих донаторских агенција које проводе програме и пројекте у БиХ информисали су у уторак (16.02.2010.г.) Форум за координацију донатора о новим и планираним пројектима, размијенили мишљења о позитивним искуствима и изазовима са којима се сусрећу у провођењу активности на терену. Организатор Форума, који је одржан у згради Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву, било је Министарство финансија и трезора БиХ.

Представљен је и ИПА програм за 2010. годину те је је разговарано и о припремама за израду вишегодишњег индикативног плана финансијске помоћи за период 2011-2013. година.

Састанку су присуствовали и представници Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ који су указали да је Фонд за реформу јавне управе, којим управља Канцеларија, препознат у региону као примјер добре сарадње донатора и локалних власти. Међутим, упркос овоме, интерес за подршку Фонду изостаје. Овом приликом донатори су позвани да се придруже Фонду, било кроз директну финансијску подршку Фонду или или кроз финансијску или техничку подршку одређеном пројекту.