Порезна управа ФБиХ од 1. септембра почиње с процесом издавања порезних картица порезним обвезницима који су доставили Захтјеве за издавање порезних картица Порезној управи ФБиХ након 1. јула 2009., а када је почео процес пријема захтјева за издавање порезних картица.

Порезна картица је евиденција с подацима о укупном фактору личног одбитка порезног обвезника – резидента на основу којег он остварује право на основни лични одбитак и умањење порезне основице по основу издржавања чланова уже породице. Порезну картицу бесплатно издаје Порезна управа ФБиХ на писмени документовани захтјев порезног обвезника. Издавање порезне картице се врши након што Порезна управа ФБиХ изврши контролу података унесених у Захтјев за издавање порезне картице.

До сада је Порезној управи ФБиХ достављено више од 27.946 Захтјева за издавање порезних картица који су у поступку обраде. С обзиром да је то тек пет посто примљених захтјева, Порезна управа ФБиХ у наредном периоду очекује констанатан прилив нових захтјева (око 450.000). Порезна управа ФБиХ подсјећа да порезни обвезници – послодавци који нису доставили захтјеве за издавање порезних картица својих упосленика до 1. септембра 2009. могу то учинити и након 1. септембра, а најкасније до краја децембра 2009. саопћено је из Порезне управе ФБиХ, преноси портал екапија.