Дом народа Парламентарне скупштине БиХ усвојио је у другом читању Приједлог амандмана I на Устав БиХ, који се односи на статус Дистрикта Брчко, јавила је Фена.

За предложени амандман гласало је 14 делегата, против није био нико, а уздржан је био само Слободан Шараба. Он је био уздржан зато што делегати нису подржали његов амандман, који је био и једини амандман који је уложен на данашњој сједници.

Он је амандманом желио дио текста Амандмана I на Устав у којем се спомињу један или више ентитета исправи тако да гласи један или оба ентитета.Амандман, којим се Дистрикт Брчко враћа у уставно-правни поредак БиХ, јучер је у идентичном тексту усвојио Заступнички дом.

Једина измјена у односу на текст који је у парламентарну процедуре упутило Вијеће министара БиХ је техничка корекција, коју су раније усвојиле уставно-правне комисије оба дома, а којом је предвиђено да ће уставни амандман ступити на снагу осмог дана од датума објављивања у Службеном гласнику БиХ.

Делегати би се требали изјаснити принципима Приједлога закона о контроли кретања оружја и војне опреме и Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о држављанству.