Дневни аваз: Дом народа Парламента ФБиХ прихватио је у уторак приједлог буџета за 2009. годину у износу од 1,6 милијарди марака, што је за 233 милиона мање у односу на 2008.

Пријевремено пензионисање

Дом народа прихватио је измјене и допуне Закона о ПИО, којима се омогућава радницима који у процесу транзиције остану без посла право на пријевремено пензионисање. Рок за кориштење овог права продужава се до 2015. године.

Делегати су прихватили и закључке које је усвојио Представнички дом, а којима се Влада ФБиХ задужује да у року од два мјесеца припреми и упути у парламентарну процедуру законе који подразумијевају реформу и умањење буџетских оптерећења ФБиХ, посебно социјалног сектора.

Тиме је Влада задужена да у априлу припреми и ребаланс буџета.Такођер, обавезна је у року од 60 дана припремити и приједлог закона о плаћама и накнадама свих буџетских корисника.

Према ријечима федералног  премијера Неџада Бранковића, Влада ће уважити све приједлоге и сугестије изречене током ове сједнице. Дом народа прихватио је декларацију о осуди насиља у Палестини. Делегати су усвојили и Приједлог закона о помиловању, којег је 2005. године суспендирао високи представник.