Дневни аваз: Од почетка наредне године требала би почети замјена постојећих регистарских таблица БиХ и саобраћајних дозвола, које ће, као документ, постепено нестати из употребе, потврдио је за "Дневни аваз" Дарио Бушић, шеф Одсјека за друмски и жељезнички транспорт у Министарству промета и комуникација БиХ.

Саобраћајну дозволу замијенит ће два нова документа – потврда о власништву возила и потврда о регистрацији, које ће бити у складу с европским стандардима. Замјена таблица и докумената радит ће се постепено, а старе ће важити до њиховог истека – потцртао је Бушић и додао да ће потврда о власништву пратити возило и у њу ће се уписивати свака промјена власништва, а у потврду о регистрацији свака регистрација. Навео је да цијена замјене регистарских таблица не може бити позната до окончања ове процедуре.

Прве процјене говоре да ће грађани плаћати 40 КМ за документе и 15 КМ за таблице. Но, каква год цијена била, нема сумње да државна каса солидно профитира управо од регистрације возила.

Међународна ознака 

У Дирекцији ЦИПС-а наглашавају да се нове таблице неће много разликовати од садашњих. Једина разлика јесте што ће на њима бити уписана међународна ознака БиХ у лијевом углу, у пољу које ће бити плаве боје.