Ured koordinatora za reformu javne uprave nastavlja pružati podršku institucijama javne uprave u unapređenju svog rada. Naime, u prethodna dva dana zaposlenici Ureda koordinatora za reformu javne uprave pružili su stručnu podršku kroz obuku za zaposlenike Ureda za zakonodavstvo u primjeni alata Common Assessment Framework – CAF 2020.

Podsjećamo, ovo je evropski alat za upavljanje kvalitetom kojeg je osmislila javna uprava s ciljem da organizacije širom Evrope unaprijede svoj rad, te da postanu efikasnije i efektivnije.

U prethodnih nekoliko godina, Ured koordinatora za reformu javne uprave svim zainteresiranim institucijama pruža stručnu podršku u uvođenju ovog alata. Ured za zakonodavstvo je institucija koja je kontinuirano unapređuje svoj rad primjenom različitih alata, a sve u svrhu pružanja što kvalitetnijih usluga svojim korisnicima.

U narednom periodu, zaposlenici Ureda za zakonodavstvo proći će proces samoprocjene, a zatim će izraditi i Akcioni plan za unapređenje institucije koji će biti osnova za efikasniji i efektivniji rad ove institucije.