Бизнис монитор: Агенција Via Media најавила је да би се у бх. медијском простору ускоро требала појавити емисија намијењена онима који утјечу на креирање боље будућности бх. економије. Тим поводом данас је представљан пројект "Пословне комуникације" чији је иницијатор Via Media, а партнери у пројекту су Асоцијација послодаваца БиХ, БХТ 1, БХ радио 1.

Циљ пројекта је отварање дијалога о актуалним економским темама. Директорица Виа Медие Весна Бегановић истакла је намјеру да се широј јавности открију успјешни пројекти и компаније и покушају пронаћи одговори на питања гдје је кључ успјеха и како опстати у увјетима глобалне конкуренције.

У фокусу је и да се утјече на законодавце да унаприједе пословну климу, а садржаји ће се односити и на друштвено одговорно пословање, европске интеграције и стандарде.

Ова иницијатива жели указати да је економија једини прави пут просперитета земље, истакнуто је.

Емисија би, како је казао директор Асоцијације послодаваца БиХ Алија Ремзо Бакшић, осим позитивних примјера, требала отворити теме којима би се потакнули политичари да дају адекватан третман економији и развоју од чега овиси и какву ће БиХ имати социјалну политику.