Завршна конференција о теми "Транспоновање ЕУ законодавства у правни систем БиХ" биће одржана 3. новембра у Сарајеву у 11:00 х у хотел Радон Плаза.

Конференцију организују Канцеларија координатора за реформу јавне управе у БиХ и ZAMM Media Consulting, а поводом успјешно завршене имплементације пројекта "Транспоновање ЕУ законодавства у правни систем БиХ".

Уводничари на том скупу бит ће државна координаторица за реформу јавне управе у БиХ Семиха Боровац, кључни експерт пројекта Горазд Трпин, помоћник директора Уреда Владе ФБиХ за законодавство и усклађеност с прописима ЕУ Менсур Хаџимусић, координаторица за реформу јавне управе и локалне самоуправе РС-а Стојанка Ћулибрк, координатор за реформу јавне управе у Брчко Дистрикту Брано Јовичић, те директор ZAMM Media Consulting, имплементатор пројекта Муамер Муфтић.

Циљ овог пројекта је унапређење процеса хармонизације домаће легислативе с легислативом ЕУ, а финансиран је из Фонда за реформу јавне управе.

Имплементатор пројекта ZAMM Media Consulting и Канцеларија координатора за реформу јавне управе, као уговорни орган, у протеклих десет мјесеци омогућили су, путем радионица, семинара, курсева и непосредне обуке на радном мјесту, државним службеницима да унаприједе знаје и вјештине да би били у стању одговорити захтјевима процеса транспозиције законодавства ЕУ у домаће право.

Након официјелног дијела Конференције, судионици ће директно разговарати с уводничарима и другим судионицима.