На тематској сједници Надзорног тима Унапријеђење квалитета и процедура израде и доношења прописа за реформску област Стратешко планирање, координација и израда политика, између осталог, закључено је да чланови НТ морају пратити све фазе имплементације пројеката како би на вријеме могли реаговати у случају неке недосљедности.

 

Након презентације стања у овој реформској области, коју је за Надзорни тим припремио стручни савјетник за област Стратешко планирање, координација и израда политика Неџиб Делић, констатовано је да је реализација свих осам циљева планираних за 2011. годину у току. Од тога је реализација четири циља почела, два циља су дјелимично реализована, а два у потпуности реализована.

 

 Наглашена је потреба стандардизовања процеса израде правних прописа, што је дјелимично урађено на нивоима БиХ, ФБиХ и РС, а једино је завршено у Брчко дистрикту. Да би израда прописа била стандардизована, потребно је у пословнике Савјета министара БиХ и влада уградити обавезу примјене номотехничких односно јединствених правила за израду правних прописа или да је та обавеза прецизирана у самим правилима. Такође, разговарано је о могућностима успостављања и администрације јединствене базе правних прописа у БиХ којој би се приступало бесплатно и кроз интегрисани веб портал.

 

Сједницом Надзорног тима предсједавала је државна координаторица за реформу јавне управе Семиха Боровац, а присутни су били и помоћник директора ДЕИ-а Амела Алихоџић, из Канцеларије Владе ФБиХ за законодавтсво и усклађеност са прописима ЕУ Минела Алибеговић,  директорица Републичког секретаријата за законодавство  РС Милена Симовић,  помоћница директора Републичког секретаријата за законодавство РС Мирославка Војводић, координаторица Канцеларије за законодавство Секретаријата Владе БД БиХ Јелица Видовић, а састанку НТ-а присуствовала је и координаторица за реформу јавне управе ФБиХ Мирсада Јахић.