Почетна конференција на којој ће бити представљен ЕУ пројекат "Едукација водитеља управних поступака и инспектора", бит ће одржана у сриједу, 5. фебруара 2014. године у 12 часова у пресс сали Парламентарне скупштине БиХ.

Пројекат је финансиран средствима из ЕУ ИПА фонда којим је предвиђена обука о ефикасном надзору управних поступака и процесу доношења одлука унутар саме управе, за 1.500 водитеља управних поступака и инспектора са нивоа институција Босне и Херцеговине, Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ. Реализација пројекта је у складу са циљем из Ревидираног акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе, који се односи на област управног поступка и управних услуга.

Имплементација пројекта одвијат ће се у блиској сарадњи са четири главна корисника пројекта: Министарством правде БиХ, Федералним министарством правде, Министарством управе и локалне самоуправе РС, као и Уредом градоначелника БД. Пројектом је предвиђено и непосредно укључивање 41 министарства са нивоа институција БиХ и оба ентитета, те девет одјељења Владе БД, као и 84 кантонална министарства из ФБиХ-а.

Дневни ред конференције можете преузети овдје.