Дневни аваз: САРАЈЕВО – У некадашњој згради Извршног вијећа, данас Згради грчко – босанског пријатељства, бит ће смјештено шест државних министарстава, Савјет за регионалну сарадњу и Дирекција за европске интеграције. Такођер, три уреда имат ће Амбасада Грчке, земље која је дала већину новца за обнову овог објекта у центру Сарајева.

То се наводи у тек завршеном извјештају комисије која је расподјељивала просторије. У нову зграду смјестило би се више од 900 државних службеника.

Секретар Министарства сигурности БиХ Бакир Даутбашић, који је био на челу те комисије, казао је да дио Вијећа министара, према плану, и даље остаје у згради Парламента БиХ.

Распоред по спратовима:
4
Министарству сигурности
3
Министарству цивилних послова
2
Министарству промета
2
Министарству за људска права
2,5
Министарству правде
2,5
Министарству финансија
1
Дирекцији за европске интеграције
1
Савјету за регионалну сарадњу

Тамо би остали кабинети предсједавајућег Николе Шпирића и свих министара те Министарство вањске трговине и економских односа.

Можда, међутим, од тога неће бити ништа, јер парламентарци не скривају жељу да што прије добију уреде у којима сада сједе упосленици државне владе.

Допредсједавајући Представничког дома БиХ Бериз Белкић казао нам је да је јединствен став оба дома Парламента БиХ да се сви упосленици државне владе требају иселити.

– Максимум који можемо толерирати јесте да у нашој згради остану кабинети Шпирића и његових замјеника – категоричан је Белкић.