Град Љубушки и Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података Босне и Херцеговине (ИДДЕЕА) потписали су Споразум о сталном приступу подацима путем веб сервиса, који отвара нове могућности за обављање управних поступака.

Овим споразумом потписаним 21. августа омогућује се стални приступ подацима из евиденција које технички води и одржава ИДДЕЕА.

То у коначници значи да ће Град Љубушки директно приступати споменутој евиденцији коју ИДДЕЕА одржава, уз поштивање свих законских прописа те ће се на тај начин странкама олакшати и убрзати рјешавање административно–управних поступака које покрећу пред градским службама.

Увођење нових технологија и дигиталних поступака унапређује јавне услуге, које самим тиме постају брже и ефикасније на задовољство грађана, као и државних службеника који раде на тим управним поступцима, придоносећи тиме смањењу непотребних гужви, а уједно повећавајући ниво транспарентности и ефикасности.

Град Љубушки у складу с законским могућностима наставиће започете активности дигитализације јавне управе и подизања квалитете рада јавне управе.