Представници Регионалне школе за јавну управу (РеСПА) у склопу које дјелује и Регионални центар за управљање квалитетом (РКЈУМСИ), донијели су одлуку да се Министарству цивилних послова Босне и Херцеговине додијели сертификат “КАФ Ефектив Јусер”.

Овим сертификатом потврђује се да су процеси рада и резултати дјеловања Министарства утемељени на принципима изврсности дефинисаним добрим праксама Европске уније.

Из Регионалне школе за јавну управу (РеСПА) саопштено је како је Министарство цивилних послова БиХ успјешно прошло ПЕФ процедуру реформе јавне управе те му се КАФ сертификат додјељује на три године.

– Министарству цивилних послова БиХ додјељујемо ознаку “КАФ Ефектив Јусер”. Вјерујемо да ово признање још једном потврђује преданост Министарства постизању изврсности – саопштено је из Регионалне школе за јавну управу (РеСПА).

Министарство цивилних послова БиХ биће унесено у ЕУПАН базу података институција којим је додијељена КАФ ознака ефективног корисника.

Европска мрежа за јавну управу (ЕУПАН) неформална је мрежа главних директора одговорних за јавну управу у државама чланицама Европске уније и државама посматрачима.

Мрежа сарађује на постизању квалитетних јавних услуга и јавних управа у Европи.

Циљ Министарства цивилних послова БиХ је да се примјеном тог алата повећа ниво ефикасности и ефективности рада организације, али и укључивање шире јавности у транспарентан рад Министарства.

КАФ је први европски алат за управљање квалитетом, који је специјално осмишљен за јавни сектор и развијен од јавног сектора.

То је општи, једноставан, приступачан модел, једноставан за употребу и намијењен свим организацијама јавног сектора. Бави се свим аспектима организационе изврсности и тежи ка сталном унапређењу.

Регионална школа за јавну управу (РеСПА) регионална је организација основана 2010. године, као заједничка иницијатива финансирана од Европске комисије и управа западног Балкана.

РеСПА је регионални центар који помаже владама на западном Балкану да се снађу на сложеном путу реформе јавне управе, саопштено је из Министарства цивилних послова БиХ.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе пружила је подршку Министарству цивилних послова Босне и Херцеговине у имплементацији КАФ система.