Пројекат општинског околинског управљања у Босни и Херцеговини (МЕГ2), а којег имплементира УНДП у претходна два дана организовао је дводневну радионицу за унапређење рада јавне управе уз коришћење алата за управљање квалитетом КАФ у Граду Орашју.

Овом приликом, запосленици Канцеларије координатора за реформу јавне управе, Кенан Авдагић и Мирослав Зековић који су као гости позвани на радионицу, презентовали су домаћа и међународна искуства у имплементацији КАФ-а запосленицима Града Орашје.

Овом приликом посебан фокус је стављен на процес самопроцјене, као и на добијене резултате у погледу снага, подручја за унапређење као и активности за унапређење.

Такође, обрађена је и нова тема у КАФ-у, која је посебно важна за овај пројекат, а то је мјерење учинка кроз индикаторе у јединицима локалне самоуправе. Град Орашје ће наставити своју имплементацију КАФ-а и у наредном периоду кроз радионицу за израду плана унапређење. Подсјећамо, у оквиру пројекта МЕГ 2, поред Орашја, тренутно се пилотира имплементацију прилагођеног КАФ-а у још у пет јединица локалне самоуправе у Босни и Херцеговини, и то Грачаница, Лакташи, Теслић, Жепче и Шамац.