Уз подршку Дирекције за европске интеграције (ДЕИ) у организацији и логистици, данас је у просторијама ДЕИ одржан састанак између Уреда координатора за реформу јавне управе и Француске Генералне дирекције за управу и државну службу (ДГАФП), Школе за јавну управу (ЕНА) и Генералног секретаријата за европске послове (СГАЕ).

Разговарало се о могућностима Француске подршке реформи јавне управе у Босни и Херцеговини, посебно у свјетлу недавно добијеног кандидатског статуса БиХ за чланство у ЕУ. Дарко Касап, координатор за реформу јавне управе представио је рад Канцеларије координатора, досадашњи ток реформе у БиХ, текуће активности и иницијалне приједлоге могуће Француске подршке у процесу реформе јавне управе.

Представници Француске су говорили о њиховим подручја ђеловања и могућностима будуће сарадње са Уредом и осталим учесницима у процесу РЈУ.

Договорено је да у наредном периоду Уред припреми листу потреба (експертска подршка, обуке, радионице, размјена искустава, студијске посјете, итд.) о чему би се детаљно разговарало на наредним састанцима.

На састанку су из Канцеларије координатора за реформу јавне управе, поред координатора учествовали и замјеници координатора, Амира Машовић и Милош Голијанин, као и шефови јединица Анета Раић и Неџиб Делић.

Уз представнике Француске који су се путем видео везе укључили директно из Париза, на састанку је присуствовала и Анаис Гирард, аташе за сарадњу Амбасаде Француске у Босни и Херцеговини, Паул-Алеџис Бертхезене, савјетник за ЕУ интеграције у ДЕИ, као и Армин Спахић, виши стручни сарадник за политички критериј и координацију САА процеса.