Координатори за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини, Федерацији БиХ, Републици Српској и у Брчко дистрикту БиХ одржали су данас онлајн састанак на којем се дискутовало, између осталог, о Пословнику о раду надзорних тимова у појединачним областима реформе јавне управе, те је договорено да ће се координатори о овом документу изјаснити писмено.

Разговарало се о припреми на ажурирању Комуникацијске стратегије за информисање јавности о процесу реформе јавне управе и Акционог плана.

Координатори су примили знању информацију о припремним активностима на ажурисању ова два документа, а што је и једна од препорука Специјалне ПАР групе за реформу јавне управе.

Такођер, на наредној сједници координатора за реформу јавне управе која је планирана 15. маја 2024. године у Сарајеву биће ријечи и о реактивацији Фонда за реформу јавне управе.

На приједлог Дарка Касапа, државног координатора за реформу јавне управе договорено је да се у мају и јуну организују састанци Канцеларије координатора за реформу јавне управе са координаторима и ресорним министрима/градоначелником ДБ