Дневни аваз: Нацрт закона којим ће бити ријешено питање државне имовине требало би се пред државним министрима наћи до краја овог мјесеца, потврдио је јучер у изјави за "Дневни аваз" Звонимир Кутлеша, предсједник Комисије за државну имовину.

На јучерашњој сједници већина чланова Комисије прихватила је компромисни приједлог нацрта закона, према којем ће Вијеће министара у коначници одлучити која је имовина потребна држави за функционирање њених институција, док ће сва преостала бити дата на располагање ентитетима и Дистрикту Брчко. Овај принцип не односи се и на имовину БиХ ван наших граница, чији ће власник у цијелости бити држава БиХ.

Мањих несугласица има у вези с формирањем уреда за државну имовину. Чланови Комисије из РС сматрају да није потребно формирање нових институција, већ да би се о државној имовини убудуће требало стартати Министарство финансија и трезора. Они су отворили и питање основа за укњижбу, односно може ли тај основ бити одлука Вијећа министара, предлажући да се то ријеши склапањем споразума између ентитета и Дистрикта, с једне, те државе, с друге стране.