Predstavnik Ureda koordinatora za reformu javne uprave, Kenan Avdagić učestvovao je danas u Novom Sadu na događaju “Otvoreni dani za CAF u Srbiji”. Naime, u organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije organiziran je događaj koji je okupio međunarodne i regionalne stručnjake za upravljanje kvalitetom u javnoj upravi, a čiji je cilj bio podizanje svijesti o važnosti ovog procesa u javnoj upravi u Srbiji.

Kenan Avdagić je prisutnima predstavio iskustva u Bosni i Hercegovini, koja je još prije deset godina započela postepeno uvođenje evropskog alata za upravljanje kvalitetom, CAF u institucije javne uprave.  Trenutno je više od 30 institucija u našoj zemlji uvelo ovaj alat, te je jedna dobila i certificirano priznanje “CAF Oznaku” (CAF Label), kao pokazatelj izuzetne izvrsnosti u radu.

Gdin. Avdagić je na događaju u Srbiji istakao da je CAF odličan alat kao baza za reformske procese koji vode svaku organizaciju da efikasnije i efektivnije djeluje u svom radu, te da je uspjeh u implementaciji ovog alata moguć jedino ako se omogući izuzetna posvećenost liderstva u organizaciji.

Više o upravljanju kvalitetom i CAF alatom, možete saznati na sljedećem linku.