U Sarajevu je 17.09.2009. god. u prostorijama Delegacije Evropske komisije za Bosnu i Hercegovinu održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta „Razvoj informacionog sistema za obavještenja o javnim nabavkama (GO PROCURE)“. Na sastanku je razmatran Početni izvještaj projekta čiji su implementatori SRC d.o.o. i InfoDom d.o.o.

Projekat je započet u augustu 2009. god. s ciljem razvoja kapaciteta za uvođenje elektronskih javnih nabavki u Bosni i Hercegovini. Kroz projekat je planirano uspostavljanje informacionog sistema koji će omogućiti elektronsko objavljivanje obavještenja o javnim nabavkama, čime će se doprinijeti razvoju kapaciteta za profesionalno upravljanje javnim nabavkama u skladu sa praksom i standardima zemalja članica Evropske Unije. U okviru projekta će također biti utvrđene specifikacije neophodnog softvera za uvođenje informacionog sistema e-javnih nabavki.

Direktni korisnici projekta su Agencija za javne nabavke i Službeni glasnik Bosne i Hercegovine, a realizacija ovog projekta će znatno olakšati ugovornim organima postupanje u procedurama javnih nabavki putem upotrebe informacijskih tehnologija.