У Сарајеву је 17.09.2009. год. у просторијама Делегације Европске комисије за Босну и Херцеговину одржан први састанак Управног одбора пројекта „Развој информационог система за обавјештења о јавним набавкама (GO PROCURE)“. На састанку је разматран Почетни извјештај пројекта чији су имплементатори СРЦ д.о.о. и ИнфоДом д.о.о.

Пројекат је започет у августу 2009. год. с циљем развоја капацитета за увођење електронских јавних набавки у Босни и Херцеговини. Кроз пројекат је планирано успостављање информационог система који ће омогућити електронско објављивање обавјештења о јавним набавкама, чиме ће се допринијети развоју капацитета за професионално управљање јавним набавкама у складу са праксом и стандардима земаља чланица Европске Уније. У оквиру пројекта ће такође бити утврђене спецификације неопходног софтвера за увођење информационог система е-јавних набавки.

Директни корисници пројекта су Агенција за јавне набавке и Службени гласник Босне и Херцеговине, а реализација овог пројекта ће знатно олакшати уговорним органима поступање у процедурама јавних набавки путем употребе информационих технологија.