U Sarajevu je 17.09.2009. god. u prostorijama Delegacije Europskog povjerenstva za Bosnu i Hercegovinu održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta „Razvitak informacijskog sustava za obavještenja o javnim nabavama (GO PROCURE)“. Na sastanku je razmatran Početno izvješće projekta čiji su implementatori SRC d.o.o. i InfoDom d.o.o.

Projekt je započet u kolovozu 2009. god. s ciljem razvitka kapaciteta za uvođenje elektronskih javnih nabavki u Bosni i Hercegovini. Kroz projekt je planirano uspostavljanje informacijskog sustava koji će omogućiti elektronsko objavljivanje obavjesti o javnim nabavama, čime će se doprinijeti razvitku kapaciteta za profesionalno upravljanje javnim nabavama u skladu sa praksom i standardima zemalja članica Europske Unije. U okviru projekta će također biti utvrđene specifikacije neophodnog softvera za uvođenje informacijskog siustava e-javnih nabavki.

Direktni korisnici projekta su Agencija za javne nabave i Službeni glasnik Bosne i Hercegovine, a realizacija ovog projekta će znatno olakšati ugovornim organima postupanje u procedurama javnih nabava putem upotrebe informacijskih tehnologija.