Predstavnik Ureda koordinatora za reformu javne uprave učestvovao je na prvoj od nekoliko radionica za reviziju Procesa povratne informacije za dodjelu CAF Oznake u javnoj upravi.

Naime, ova oznaka se dodjeljuje organizacijama koje su implementirale uspješno europski alat za upravljanje kvalitetom CAF 2020 (Common Assessment Framework 2020) i koje su aplicirale za isti kod nadležnih institucija.

U skladu sa promjenama u području javne uprave kao što su digitalizacija i agile proces dodjele ove oznake potrebno je unaprijediti i pojednostaviti.

U Bosni i Hercegovini, prošle godine je dodjeljenja prva takva oznaka organizaciji na području našeg regiona,  Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ove godine već nekoliko organizacija iz naše zemlje  je apliciralo Regionalnoj školi za javnu upravu za CAF Oznaku, te se nadamo da će sve one proći uspješno ovaj proces i dobiti cijenjeno priznanje. Također, poziv za rad u ovoj radionici dokazuje posvećenost naše zemlje u podizanju svijesti o značaju za uvođenje raznih alata za upravljanje kvalitetom u javnoj upravi.