Vlada RS na danas održanoj sjednici usvojila je Konsolidovani izvještaj budžeta za prvi kvartal ove godine, prema kojem su prihodi iznosili 512,6 miliona KM, a rashodi 512,2 miliona KM.

Kada je u pitanju reforma registracije poslovanja u RS, Vlada RS konstatovala je da je u prvih šest mjeseci, od kada je počeo s radom jednošalterski sistem registracije poslovanja, došlo do povećanja broja registrovanih privrednih subjekata, i to za 47 odsto u odnosu na posmatrani prethodni period.

"RS je ovom reformom ostvarila značajan napredak kada je u pitanju indikator početka poslovanja, što predstavlja osnove za poboljšanje rejtinga RS u odnosu na region i šire u poslovnom okruženju", navodi se u saopštenju iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Vlada RS danas je razmatrala i stanje u bijeljinskoj Fabrici šećera i zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS da obezbijedi sredstva potrebna za priključenje ove fabrike na elektromrežu, kao i sredstva za održavanje i tekuće potrebe, te jednokratnu pomoć zaposlenima.

Vlada RS zadužila je Ministarstvo porodice, omladine i sporta da u saradnji sa drugim relevantnim institucijama, nakon objave zvaničnih rezultata popisa stanovništva, pristupi izradi strategije demografskog razvoja RS.

Takođe, Vlada RS dala je ovom ministarstvu saglasnost na utrošak 393.768 KM, od kojih će za subvencije za kamatne stope za kreditiranje mladih i mladih bračnih parova biti obezbijeđeno 180.000 KM, za grantove sportskim organizacijama 59.500 KM, dok će grant za projekat Male olimpijske igre biti doznačeno 57.400 KM. (Izvor: Nezavisne novine)