Влада РС на данас одржаној сједници усвојила је Консолидовани извјештај буџета за први квартал ове године, према којем су приходи износили 512,6 милиона КМ, а расходи 512,2 милиона КМ.Када је у питању реформа регистрације пословања у РС, Влада РС констатовала је да је у првих шест мјесеци, од када је почео с радом једношалтерски систем регистрације пословања, дошло до повећања броја регистрованих привредних субјеката, и то за 47 одсто у односу на посматрани претходни период.

"РС је овом реформом остварила значајан напредак када је у питању индикатор почетка пословања, што представља основе за побољшање рејтинга РС у односу на регион и шире у пословном окружењу", наводи се у саопштењу из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

Влада РС данас је разматрала и стање у бијељинској Фабрици шећера и задужила Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС да обезбиједи средства потребна за прикључење ове фабрике на електромрежу, као и средства за одржавање и текуће потребе, те једнократну помоћ запосленима.

Влада РС задужила је Министарство породице, омладине и спорта да у сарадњи са другим релевантним институцијама, након објаве званичних резултата пописа становништва, приступи изради стратегије демографског развоја РС.

Такође, Влада РС дала је овом министарству сагласност на утрошак 393.768 КМ, од којих ће за субвенције за каматне стопе за кредитирање младих и младих брачних парова бити обезбијеђено 180.000 КМ, за грантове спортским организацијама 59.500 КМ, док ће грант за пројекат Мале олимпијске игре бити дозначено 57.400 КМ. (Извор: Независне новине)