Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, podržala je na današnjoj sjednici Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o javnim nabavkama BiH, čiji je predlagač Ustavnopravna komisija ovog doma.

U izmjenama ovog zakona navodi se da je odluka Kancelarije za razmatranje žalbi BiH konačan akt, te da se protiv njene odluke može podnijeti tužba Sudu BiH u roku od 30 dana, ali da ona ne može imati suspenzivno djelovanje.

U Sarajevu je danas zasjedala i Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma koja je usvojila Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za 2009. godinu, u dijelu koji se odnosi na Izvještaj o radu Ministarstva inostranih poslova BiH, kao i Godišnji izvještaj ovog ministarstva o zaključenim međunarodnim ugovorima i stanju međunarodnih ugovora koji su u postupku ratifikovanja.

Komisija je u vezi zaključaka Savjeta Europske unije za opšte i spoljne poslove, o BiH i operaciji ALTEA (EUFOR), predložila Predstavničkom domu da zaključke primi k znanju, te zaduži nadležne institucije Savjeta ministara BiH da realizuju obaveze koje su navedene u ovim dokumentima, objavljeno je na portalu capital.ba