Комисија за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, подржала је на данашњој сједници Приједлог закона о измјени Закона о јавним набавкама БиХ, чији је предлагач Уставноправна комисија овог дома.

У измјенама овог закона наводи се да је одлука Канцеларије за разматрање жалби БиХ коначан акт, те да се против њене одлуке може поднијети тужба Суду БиХ у року од 30 дана, али да она не може имати суспензивно дјеловање.

У Сарајеву је данас засједала и Комисија за спољне послове Представничког дома која је усвојила Извјештај о раду Савјета министара БиХ за 2009. годину, у дијелу који се односи на Извјештај о раду Министарства иностраних послова БиХ, као и Годишњи извјештај овог министарства о закљученим међународним уговорима и стању међународних уговора који су у поступку ратификовања.

Комисија је у вези закључака Савјета Еуропске уније за опште и спољне послове, о БиХ и операцији АЛТЕА (ЕУФОР), предложила Представничком дому да закључке прими к знању, те задужи надлежне институције Савјета министара БиХ да реализују обавезе које су наведене у овим документима, објављено је на порталу цапитал.ба