Transparency International BiH, kao partner regionalnog projekta “Turn on the light”, organizira radionicu iz oblasti zakona o slobodnom pristupu informacijama, na kojoj će učesnicima biti približene mogućnosti pristupa informacijama kroz ove zakone, te procedura upravnog postupka ukoliko obaveze iz zakona nisu ispoštovane od strane nadležne institucije.

Radionica će biti održana u četvrtak, 11. marta 2010. godine sa početkom u 10 sati, u sali "Drina" hotela Holiday Inn u Sarajevu.

Na radionici će nevladine organizacije, mediji i druge relevantne institucije podijeliti svoja iskustva iz domena implementacije zakona, te probleme sa kojima se susreću prilikom zahtjeva za pristup informacijama.

Krajnji cilj ovog regionalnog projekta je unapređenje mogućnosti za borbu protiv korupcije u tri zemlje regiona: Crna Gora, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, kroz poboljšanje transparetnosti djelovanja državnih institucija i mehanizama za pristup informacijama u svakoj od zemalja pojedinačno, ali i sveukupno na nivou regiona kroz stvaranje zajedničke mreže koja će nevladinim organizacijama, medijima i institucijama pružiti mogućnost za transparentan i efikasan rad u različitim, pa i u oblasti borbe protiv korupcije.