Capital.ba: Exploring BH nastavlja promotivne aktivnosti i predstavljanje bh. turističkih resursa i već se početkom sljedeće godine planira pojavljivanje na sajmovima u Beču i Brnu.

Exploring Bosnia and Herzegovina (www.exploringbh.com ) je projekt koji putem turističkog on-line portala promoviše BiH kao destinaciju koja pruža nezaboravne doživljaje u svakom periodu godine, koristeći Internet kao najmoćniji marketinški instrument kao i druge vrste promotivnih aktivnosti.

Portal sadrži informacije o smještajnim kapacitetima, turističkim turama i ostale podatke neophodne za turistička i poslovna putovanja te pruža mogućnost online rezervacija i plaćanja.

Projekt sufinansiraju USAID i norveško ministarstvo insotranih poslova. Jedan od glavnih ciljeva projekta je promocija BiH na inostranim tržištima te se iz tog razloga preduzimaju aktivnosti u smislu organizovanog dovođenja stranih turističkih novinara koji će afirmativnim tekstovima u printanim i elektronskim medijima približiti BiH potencijalnim turistima ali i turističkim agencijama i tour operatorima u inostranstvu.

Također, dosad je Exploring BiH organizovao nekoliko dolazaka stranih novinara u BiH radi prezentacije turističkih potencijala BiH.